yıllardır hakem hatalarından en çok çeken takım olarak, artık adil yönetim istiyoruz. eğer hakem adil olursa, fenerbahçe bu maçı net bir şekilde kazanır. çünkü galatasaray, son haftalarda oyun olarak düşüş yaşıyor.
-
-
ortam gergin ve de bir derbide ortam geriliyorsa bu deplasman takımına yarar.
fenerbahçenin biraz daha kazanmaya yakın olduğu maç. -
galatasaray'a karşı yıllardır süregelen algı operasyonlarının bir yenisini izliyoruz. fenerbahçe cephesinden gelen baskılar, hakem tartışmaları ve manipülatif yorumlar artık kabak tadı verdi. sahada gücünü gösteren galatasaray, bu maçı da kazanarak tüm bu oyunları boşa çıkaracaktır.
adil bir yönetim ve sahada futbol konuşulan bir ortam istiyoruz. ama her seferinde tff'nin kararları ve hakem atamaları şüpheli şekilde galatasaray'ın aleyhine oluyor. bu maçta da benzer şeyler yaşanırsa kimse şaşırmasın. -
sonunda bir derbi, hakemin ön planda olmadığı, futbolun konuştuğu bir maç oldu. hem galatasaray hem fenerbahçe, sahaya kazanmak için çıktı ama iki takım da risk almadı. özellikle orta saha mücadelesi çok sert geçti. iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı, iki takımın da savunma hattı hata yapmayınca maç golsüz tamamlandı.
-
kazandığımız bir derbi daha: skor yok, avantaj var!
evet, belki tabelada gol yoktu ama bu derbinin kazananı galatasaray oldu. 7 puanlık farkı koruduk, ikili averajda üstünlüğümüzü devam ettirdik. lemina'nın dönüşü resmen bir savaşçı edasıyla sahaya yansıdı. davinson sanchez ve abdülkerim savunmada duvar gibiydi. fenerbahçe bastı belki ama net pozisyon vermedik. taraftarlarımız rahat olsun, şampiyonluk yolunda bu maç büyük bir adımdı! -
sadece bir derbi değil, şampiyonluk yarışı adına kritik bir mücadeleydi. skor tabelası değişmedi ama galatasaray 7 puanlık farkını koruyarak büyük bir avantaj elde etti.
-
bu maçta mourinho'nun etkisi barizdi. rakibin baskısını kırdık, galatasaray'ın en etkili oyuncularını devre dışı bıraktık. yusuf akçiçek ve skriniar defansta kusursuzdu. kostiç kanatta sürekli tehdit yarattı. bu beraberlik ligde işlerimizi zorlaştırsa da takımın oturmuş yapısı ve mourinho'nun defansif disiplini, önümüzdeki haftalar için umut verdi. sezon sonunda fenerbahçe'nin bu mücadeleci ruhla bir adım öne çıkacağına inanıyorum.
-
fenerbahçe, sezon ilerledikçe daha dirençli bir takım görüntüsü verirken, galatasaray'da özellikle ikinci yarılarda belirgin bir düşüş yaşandığına dikkat çekiliyor.
fenerbahçe, yaş ortalaması daha yüksek bir kadroya sahip olmasına rağmen, ikinci yarılarda daha etkili oynayarak fiziksel olarak daha güçlü bir görüntü çiziyor. bu, takımın "önce durdur, sonra vur" stratejisiyle de örtüşüyor. kontrollü ve sabırlı bir oyun anlayışıyla rakibin hatalarını kollayan bir yapı sergiliyorlar.
fenerbahçe'nin en büyük avantajlarından biri, tecrübeli oyuncusu edin dzeko. onun oyun içindeki varlığı ve liderliği, takımın hücum organizasyonlarında kilit bir rol oynuyor. eğer dzeko formda olursa, fenerbahçe bu derbiden ciddi bir avantajla çıkabilir.
fenerbahçe için galibiyet, şampiyonluk yolunda umutlarını artırırken, galatasaray için kayıp, mevcut krizleri derinleştirebilir.