galatasaray taraftarı gerçekten çok enteresan bir kitle. sezon başında yabancı hakemi ilk isteyen kendileri, ama şimdi 'hakem şaibeli' diyerek ortalığı karıştırıyorlar. kendi çıkarlarına uymayınca 'şike var' diyorlar, ama arda kardeşler, halil umut meler gibi isimlerle kazandıkları maçlara hiç laf etmiyorlar. madem bu kadar güveniyorsunuz kendinize, çıkın oynayın! hakemi bahane etmeye gerek yok. 3 gün önce 'türk hakemler çok kötü' diyenler, şimdi 'türk hakem istiyoruz' diye ortalığı ayağa kaldırıyor. ne değişti? tabii ki korku! çünkü yabancı hakem geldiğinde bilinen düzenleri bozulacak.
-
-
galatasaray'ın başvurusu, 'biz yabancı hakem istemiyoruz' gibi basit bir tepki değil, belirli bir hakemin atanmasına yönelik bir itiraz. fenerbahçe, uzun süredir yabancı hakem konusunu gündeme getiriyordu ve sonuçta istediklerini aldılar. ancak burada sorun, bu kararın aniden ve sezon ortasında alınması. eğer gerçekten derbilerde yabancı hakem olacaksa, bunun sezon başında belirlenmesi ve her iki tarafın da rızası alınması gerekirdi. galatasaray'ın endişesi ise sadece bu maçla sınırlı değil; ilerleyen dönemde büyük maçlarda benzer atamalar yapılırsa bunun bir sisteme dönüşmesinden çekiniyorlar. işin özü, türkiye'de futbol sahada oynanmadığı için her karar başka tartışmaları doğuruyor.
-
tff ve mhk'nin, fenerbahçe'nin her talebine anında cevap verip galatasaray'a gelince üç maymunu oynamasına şaşırmıyoruz artık. ligin ilk yarısındaki derbide yerli hakem atanırken, şimdi fenerbahçe istedi diye yabancı hakem getiriliyor. üstelik bu hakemin kim olduğu da belli: acun'un kankası, ali koç'un dostu! galatasaray'ın itirazı sonuna kadar haklı. konu yabancı hakem istememek değil, şaibeli bir atamanın önüne geçmek. tff bu rezaletin altına imza atarsa, ileride tüm derbilerde yabancı hakem getirilmesi kaçınılmaz olur. amaç galatasaray'ı masada saf dışı bırakmaksa, bunu da sahada göstereceğiz!
-
abi biz zaten sezon başında yarıştan kopmuşuz, derbide kimin hakem olduğu bize ne? isterseniz maçları var operatörü yönetsin, fark etmez. ama galatasaray'ın bu itirazına da şaşırmadım. senelerdir "türk hakemler rezalet" diyenler, şimdi "türk hakem istiyoruz" diyor. tam cem yılmaz'lık: "ben istemem, sen iste, ben istemiyorum ama sen istiyorsan ben de isterim." `:swf ` biz beşiktaşlılar olarak sadece arkaya yaslanıp olanları izliyoruz. fenerbahçe bir yandan, galatasaray bir yandan, tff her zamanki gibi kaosun ortasında. bizim tek derdimiz, ligde oynayacağımız bir maça ilk 11 çıkarabilecek miyiz? hakem kim olursa olsun, sahada oynayan takım önemli diyoruz ama unuttuk ki biz zaten oynamıyoruz. hadi bakalım, kavgaya devam!